Miben segíthetünk?

Megépült a jégpálya – fotókon leshet be a sátorba

Megépült a jégpálya – fotókon leshet be a sátorba
2021. november 12.

Akik megfordulnak a Kacsa-tó környékén, már láthatták, hogy felépült a jégpálya, amely december elsejétől egészen február 15-ig várja majd a korcsolyázni vágyókat. Időközben lefektették a hűtőcsöveket, és „bevetésre vár” az a masina is, ami bő egy héttel a nyitás előtt megkezdi a jég előállítását.

Az építés alatt Fetter Ádám polgármester is ellátogatott a helyszínre.

A Művészetek Háza munkatársai gőzerővel dolgoznak azon, hogy minél színesebb programkínálatot nyújtsanak az érdeklődőknek. Már a nyitás hétvégéjén jégdisco várja a látogatókat, és rendhagyó módon a Mikulásváró Platz Piac is a helyszínre költözik december 5-én. Érdemes figyelni a kultúrház honlapját, illetve Facebook-oldalát, ha szeretnének első kézből értesülni a korcsolyapályát érintő eseményekről.

Ahogy arról beszámoltunk, az Önkormányzat 5 millió forintot igényelt és nyert pályázati úton a jégpálya telepítésére. Az Országos Műjégpálya programban helyi önkormányzatok, helyi önkormányzati költségvetési szervek vagy helyi önkormányzat 100 százalékos tulajdonában álló nonprofit gazdasági társaságok pályázhattak. A kezdeményezés célja, hogy a tél beköszöntével minél több településen lehetőség nyíljon a szabadtéri sportolásra. A pályázók vásárlásra és bérlésre nyerhettek támogatást, városunk ez utóbbiért „szállt ringbe”.

A pályát hétfőtől péntekig 16 és 20 óra között, szombaton és vasárnap pedig 10-től 20 óráig lehet majd használni. Ez alól kivételt jelent a téli szünet, amikor is egész nap nyitott kapuknak örülhetnek majd a kikapcsolódásra vágyók. A helyszínen büfé üzemel majd, és korcsolyabérlésre is lesz lehetőség.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []