Miben segíthetünk?

Pilisvörösvár is segít a háború elől menekülők számára

Pilisvörösvár is segít a háború elől menekülők számára
2022. március 1.

Pilisvörösvár Város Önkormányzata összefogva a Balla Sándor plébánossal és a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetével gyűjtést szervez a háború elől, Ukrajnából menekülők számára.

Adományokat három helyszínen fogadnak. A Művészetek Házában hétköznap 12 és 20 óra között, valamint a pilisvörösvári és a pilisszántói katolikus templomokban szentmisék előtt és után.

A Vöröskereszttel konzultálva elsősorban azonnal elfogyasztható élelmiszereket várnak, mivel sok helyen nem biztosított a főzési lehetőség. Emellett a hideg miatt takarókra van most nagy szükség.

Főképp a következő cikkeket tudják jelenleg használni: azonnal fogyasztható, nem romlandó élelmiszerek, bébiétel, tápszer, egytálétel, készétel konzerv, szívószálas üdítő, víz, sós és édes keksz, éjszakai pihenést szolgáló eszközök (elsősorban takarók), higiénés termékek, tisztálkodószerek, kéztörlő, papírzsebkendő, pelenka, fertőtlenítő.

A gyűjtés az Önkormányzat és a Plébánia folyamatosan végzi, az adományokat pedig a Vöröskereszt juttatja el azokra a helyszínekre, ahol szükség van a segítségre.

A városvezetés ezen túl, további segítség nyújtását is tervezi az Ukrajnából érkező és a háború elől menekülők számára. Ennek szervezése, előkészítése jelenleg zajlik a Városházán.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []