MagyarDeutschEnglish


Flash Player -letöltése szükséges a megtekintéshez.


Végrehajtás adótartozás esetén

Tájékoztató a Karácsonyi ünnepek körüli munkarendről

Felhívom a hátralékkal rendelkező Adózóink figyelmét, hogy lejárt tartozás esetén az önkormányzati adóhatóság jogosult a tartozás összegére végrehajtási eljárásban ....


folytatás »

Ezúton tájékoztatom Pilisvörösvár Város Polgárait és minden Kedves Ügyfelünket, hogy a Karácsonyi ünnepekhez kapcsolódóan a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási ideje az alábbiak szerint alakul.

 

folytatás »

 

 

Észrevételek ikonÉszrevételek

Város térkép ikonVárostérkép

Város térkép ikonFotóalbum

Vörösvári Újság ikonVörösvári Újság

Esztergom felé már vonatozhatunk (6. oldal)

Év végi polgármesteri interjú (5. oldal)

Karácsonyi sütiverseny
(15. oldal)

Rózsaesküvők (2. oldal)

Nemzetiségi délután
(10. oldal)

 

 

Webajánló ikonWebajánló

 

A keresés átmenetileg nem üzemel.

Új program a KKV szektor versenyképességének finanszírozáshoz
2011-12-05 I Pályázatok

Az Európai Bizottság 2,5 milliárd euróval segítené a vállalkozások versenyképességének fokozását és a kis- és középvállalkozások előmozdítását 2014-től 2020-ig.

A finanszírozáshoz való hozzáférés elősegítése és a vállalkozói kultúra előmozdítása, az új vállalkozások létrehozását is beleértve – ezek a Bizottság által ma előterjesztett, új pénzügyi támogatási program legfontosabb elemei. A vállalkozások versenyképességéért és a kis- és középvállalkozásokért program (Programme for the Competitiveness of Enterprises and SMEs – COSME), amely a 2014-2020 időszakra 2,5 milliárd euróval rendelkezik, egy olyan finanszírozási eszköz, amely folytatja a jelenlegi versenyképességi és innovációs keretprogram (CIP) tevékenységeit.
 
Az új program különösen támogatja: 1) a vállalkozókat, elsősorban a kis- és középvállalkozásokat, hogy könnyebben hozzáférjenek a vállalkozásaikhoz szükséges finanszírozási lehetőségekhez, 2) azokat a polgárokat, akik vállalkozókká kívánnak válni, és nehézségekbe ütköznek a vállalkozásuk elindításakor, 3) a tagállamok hatóságait, amelyek hatékony politikai reformintézkedéseik kidolgozásához és végrehajtásához így hatékonyabb segítséget kapnak.
 
Antonio Tajani, ipar- és vállalkozáspolitikai biztos, az Európai Bizottság alelnöke a következőképpen nyilatkozott: „A kis-és középvállalkozások finanszírozási lehetőségekhez, piacokhoz és vállalkozáspolitikai intézkedésekhez való hozzáférésének megkönnyítése a válság leküzdésének kulcseleme. E program hozzájárul a vállalkozások növekedési potenciáljának felszabadításához és a reálgazdaság ösztönzéséhez. Elősegítjük a vállalkozások versenyképességét, új munkahelyeket teremtünk és fokozzuk az uniós gazdaság növekedési lehetőségeit.”
 
Lásd a jelenlegi  versenyképességi és innovációs keretprogramot (CIP) és a program keretében rendelkezésre álló finanszírozási lehetőségeket.
 
Háttér-információk
 
A vállalkozások versenyképességéért és a kis-és középvállalkozásokért program  a finanszírozási eszközöket helyezi a középpontba és a vállalkozások nemzetközivé válásának támogatására összpontosít. Annak érdekében, hogy a kisvállalkozások minél könnyebben élhessenek a program nyújtotta előnyökkel, a programot egyszerűsíteni fogják. A program általános célkitűzései a következők:

  • A kis- és középvállalkozások (kkv-k) finanszírozáshoz jutásának elősegítése, tőkefinanszírozás és hitel formájában: A kkv-k először is a növekedési szakasz beruházásait támogató tőkefinanszírozási eszköz révén piaci alapon nyújtott, visszatérítendő tőkefinanszírozásban részesülnek, elsősorban kockázati tőke formájában, pénzügyi közvetítőkön keresztül. A hiteleszköz pedig közvetlen vagy más kockázatmegosztási konstrukciókat kínál a kis- és középvállalkozásoknak nyújtott hitelek fedezéséhez pénzügyi közvetítőkön keresztül.
  • Piacokhoz való hozzáférés az Unión belül és világszerte: Növekedésorientált vállalkozástámogató szolgáltatások az Enterprise Europe Network révén, amely elősegíti az üzleti tevékenységek bővítését az egységes piacon. E program a kkv-kat az Unión kívül is támogatja. A nemzetközi ipari együttműködés támogatása is a program része, különösen az EU és fő kereskedelmi partnerei közötti szabályozási és vállalkozói környezet különbségének csökkentése céljából.
  • A vállalkozói készség ösztönzése: a vállalkozói képességek és attitűdök fejlesztésére irányuló tevékenységek, különösen az új vállalkozók, a fiatalok és a nők körében.

A program várhatóan  évente 39 000 céget fog támogatni, amelyek előreláthatólag évente 29 500 munkahelyet teremtenek, illetve őriznek meg, és 900 új üzleti terméket, szolgáltatást vagy folyamatot hoznak létre. Az európai vállalkozások számára nyújtott mintegy 3,5 milliárd euró további kölcsönnek és beruházásnak köszönhetően a hitelhez való hozzáférés egyszerűbb lesz a vállalkozók számára, különösen azoknak, akik határokon átnyúló tevékenységeket kezdeményeznek. A program végrehajtásának pénzügyi kerete 2,5 milliárd euró, amelyből 1,4 milliárd eurót a finanszírozási eszközökre különítettek el. A fennmaradó összeget az Enterprise Europe Networkre, a nemzetközi ipari együttműködés elősegítésére és a vállalkozói készségek oktatására fordítják.
 
Forrás: Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete (Gazdasági Hírtükör, XVII. évfolyam 98. szám - 2011. december 2.)

Kiemelt ikonKiemelt információk

Aktuális ikonAktuális

Képviselő-testületi ülések ikonKépviselő-testületi ülések


A Képviselő-testület következő rendes ülésére 2014. április 24. napján (csütörtök) 18 órától kerül sor a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében.
Képviselő-testület 2014. évi munkaterve »
Meghívók »

Elérhetőségek ikonElérhetőségek

Iránytű ikonIránytű

Kapcsolat

Polgármesteri Hivatal

H-2085 Pilisvörösvár, Fő tér 1.

Központi telefonszám: 06/26-330-233

info@pilisvorosvar.hu